Hos Logistikkompagniet fandt jeg min rette hylde!

Som så mange andre på landets erhvervsskoler møder Eva den udfordring, det er at finde en læreplads. Ikke fordi hun ikke selv er opsøgende, men fordi det at udvikle og uddanne fremtidens arbejdskraft og dermed helstøbte menneske ikke har været en samfundsmæssig prioritering på lige fod med at øge tilgangen til de boglige gymnasiale uddannelser.

– Jeg afslutter min læretid til december, hvor jeg skal til svendeprøve, smiler en glad og meget positiv Eva Axelsen. Men mit uddannelsesforløb starter faktisk med, at jeg må være i mit første praktikforløb på den tekniske skole, jeg er tilknyttet, fordi jeg ikke kan finde en læreplads. Da en af Logistikkompagniets andre elever så afslutter sin uddannelse, og Logistikkompagniet besøger den tekniske skole for at finde en ny elev, er jeg så heldig at få lov til at overtage den ledige læreplads. Jeg har endda 2 lærepladser på hånden på det tidspunkt, men vælger at takke ja til Logistikkompagniet, fordi arbejdet her i virksomheden er så alsidigt, som det er, samtidigt med, at jeg har gode muligheder for en fastansættelse, når min læretid er afsluttet.

Eva fortsætter: – Altså, jeg er jo en voksen kvinde på 37 år. At jeg står i lære i så ’høj’ en alder skyldes, at jeg har været længe om at finde min rette hylde. Jeg har haft svært ved at finde ud af, hvor jeg hører til. Indtil nu. At jeg så oven-i-købet er ordblind, har ikke gjort valg af uddannelse lettere. Ej heller at gennemføre en uddannelse. Men nu kører det bare! Her i virksomheden tager mine kolleger og ledelse hensyn, når det er nødvendigt uden at behandle mig som et råddent æg. Det bliver ikke gjort til et problem, at jeg har svært ved at læse. Jeg lærer bare på en anden måde. Og husker på en anden måde. Men jurist bliver jeg nok aldrig, griner Eva.

Hvad er en god læreplads for dig?

En god læreplads og en god arbejdsplads er et sted, hvor du har det godt med dine kolleger – hvor der er et godt sammenhold. Derudover er det naturligvis vigtigt, at du trives i dit erhverv og i det hele taget er glad for at gå på arbejde.

Hos Logistikkompagniet består mit arbejde blandt andet af pluk og pak til såvel store som små produktioner, at modtage og sende varer. Jeg får lov til at være med i alle steps af en vares rejse og får hurtigt de forskellige pakkemetoder ind under huden.

Det fantastiske ved arbejdet er også, at der aldrig er 2 dage, som er ens. Det lærer jeg virkelig meget af. Jeg er bare så glad for at være hér, smiler Eva. Som elev arbejder jeg på lige fod med de faglærte. Jeg bliver ikke bare sat til at feje og rydde op eller til at pakke pap i et hjørne. Jeg får virkelig lov til at udvikle mig, og min vejleder er meget opmærksom på, at jeg kommer igennem så mange forskellige lager- og logistikdiscipliner som muligt.

Jeg er stolt hver eneste dag!

Jeg er vild med planlægning og vil rigtig gerne videreuddanne mig for at få et endnu større indblik i, hvordan du bygger op til produktioner og bestiller varer. Og her støtter Logistikkompagniet virkelig op om de muligheder, der er, for et videre forløb.

Jeg er stolt hver eneste dag, når jeg kommer hjem, fordi jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel for kunderne og for mine kolleger. Mit arbejde gør mig glad. Jeg har faktisk aldrig været mere glad – og det er bare så fedt, slutter en storsmilende Eva.