Min ambition er at lære så meget som muligt!

44-årige Hasan Topcu flytter fra Tyrkiet til Danmark i 1993. Og selvom han dengang er for ung til for alvor at komme ud på det tyrkiske arbejdsmarked, er han fuldt ud klar over, hvilke fordele det bringer med sig at være en del af det danske:
– I Tyrkiet er det arbejdsgiveren, der sætter dagsordenen og bestemmer, om du skal arbejde 10 eller 12 timer om dagen. Dér er fuld tid ikke ’bare’de 37 ugentlige timer, vi kender herhjemme. Der er ingen sikkerhed. Ingen fagforeninger. Det er noget helt andet end det danske arbejdsmarked, pointerer Hasan.

I dag er Hasan en del af Logistikkompagniet. Det har han været siden november 2017, hvor han bliver præsenteret for virksomheden igennem sin rådgiver på det jobcenter, han er tilknyttet. Hasan har imidlertid altid været en driftig mand. Før jobbet hos Logistikkompagniet servicerede han et leben af studerende fra sin egen købmandsforretning i Roskilde ved RUC. Herfra husker han særligt morgenernes lange kø til kaffen. Det bliver dog lukkelovens krav om alt for skæve åbningstider, der er årsagen til, at Hasan vælger at gå andre veje.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?
– På en typisk arbejdsdag møder jeg ind hos kunden kl. 6.00 og har fri kl. 14.00. I teamet tømmer vi containere og sætter varer på lager samtidig med, at vi assisterer chauffører, der kommer og henter bestilte varer. Og når chaufførerne er kørt, går vi i gang med lageroptælling. Vi sørger for, at lageret hele tiden er up-to-dateog stemmer.

Det er et meget alsidigt job at være lagermedarbejder hos Logistikkompagniet. Vi indgår i de teams, Logistikkompagniet sammensætter til virksomheder, der har brug for ekstern hjælp til deres interne lager- og logistik håndtering. I øjeblikket arbejder jeg ude hos én af vores mange gode kunder, hvor jeg blandt andet kører truck, scanner og læsser varer og laver lageroptælling.

Hvad er en god arbejdsplads for dig?
En god arbejdsplads er et sted, som du kan lide at møde ind til hver morgen. Hvor tiden flyver, og du ikke ved, hvor den er blevet af. Hos Logistikkompagniet sørger de altid for, at vi er godt oplært i forhold til den enkelte kunde. På den måde lærer vi hurtigt kunden at kende. Der er også altid en god kontakt og en åben dialog mellem os alle, så jeg ved, hvad jeg skal lave, når jeg møder, selvom dagene er forskellige.

En rigtig god ting er også, at Logistikkompagniet ofte kommer ud på besøg hos os og er meget interesserede i at høre om, hvordan det går med jobbet, og hvordan vi har det. Det kan jeg rigtig godt lide.

Hvad gør du selv for, at din arbejdsdag bliver god?
Jeg synes, at man skal være nysgerrig og stille en masse spørgsmål for at få mere viden – også selvom du måske kun arbejder i et vikariat på tre måneder. Du kan altid lære noget. Og når du så har lært det, kan du hjælpe dine kolleger, så deres hverdag bliver lettere. Derfor spørger jeg meget, smiler Hasan.

Min ambition er at lære så meget som muligt, slutter han.